• You are here:
  • Home »
  • Tips »

UWV werkgeversportaal snel en compleet inzicht in belangrijke UWV documenten

UWV Werkgeversportaal

Heb je wel eens te maken met het UWV, bijvoorbeeld met een ontslag of een zieke werknemer, maar heb je nog geen account op het UWV werkgeversportaal?

Lees dan verder en maak vandaag nog je account aan.

Niet iedere werkgever weet van het bestaan van het UWV werkgeversportaal af. Als je niet veel te maken hebt met het UWV is datop zich geen ramp. Heb je één of meerdere ontslagzaken of een zieke werknemer? Of heb je soms vragen voor het UWV en geen zin om lang in de wacht te staan of doorverbonden te worden met de juiste afdeling? Of heb je behoefte aan digitale vastlegging van je vragen? Dan is het zeker aan te raden om een account aan te maken.

Waarom het UWV werkgeversportaal?

Het UWV werkgeversportaal is een beveiligde omgeving op de website van het UWV die alleen voor werkgevers of gemachtigden (zoals de accountant, loonadministrateur, boekhouder etc.) toegankelijk is. Je hebt na het aanmaken van een account direct  inzicht in belangrijke informatie en correspondentie.

Het is ook mogelijk om via het portaal vragen te stellen aan het UWV. Dit betekent geen heen en weer gestuur van brieven en formulieren via de ouderwetse brievenbussen. Al uw acties met het UWV worden ook nog eens digitaal vastgelegd. Het UWV streeft er naar om binnen vijf dagen antwoord te geven.

Wat kun je dan zoal bekijken en regelen op het UWV werkgeversportaal?

Je kunt op het werkgeversportaal gegevens bekijken en zaken regelen, zoals:

  • het uploaden van een ontslagaanvraag (via formulieren)
  • het uploaden van een re-integratieverslag voor een WIA-uitkering van de werknemer;
  • het melden van verzuim via de verzuimmelder;
  • het bekijken van ziektewet- en WAZO-brieven die u van het UWV heeft ontvangen;
  • een vraag stellen aan het UWV.
Hoe vraag je een account aan?

Je hebt een een fiscaal nummer (RSIN) nodig om het werkgeversportaal te kunnen gebruiken. Dit nummer bestaat uit de eerste negen cijfers van het loonheffingennummer. Na het invoeren ervan ontvang je de code waarmee je kunt inloggen.

Maak vandaag nog een account aan: https://werkgever-portaal.uwv.nl/werkgever/account_aanmaken.aspx